dijous, 4 de maig del 2023

L'ALIMENT QUE ENS UNEIX

    Avui els alumnes de 4t d’Ed. Primària B del CEIP Miquel Duran i Saurina ha visitat l’Obrador d’APAEMA (Associació de productors i productores d'agricultura ecològica de Mallorca) per conèixer de primera mà el procés de conservació d’un producte local, ecològic i de temporada com és la carxofa.

     Aquesta activitat està emmarcada en el projecte: “L’aliment que ens uneix”, un projecte de col·laboració de l’escola amb l’associació CERAI (Centre d’Estudis Rurals i d’Agricultura Internacional). Consisteix en la visita per part dels alumnes de 3r i 4t a finques ecològiques de Mallorca o llocs com l’Obrador on es processen les hortalisses i verdures, per conèixer la feina dels pagesos, les dificultats que es troben, les varietats locals… A més de les visites s’elaboraran materials relacionats amb les visites (murals, cançons,...) per compartir l’experiència amb una escola de la regió de Podor a Senegal on també es treballa l’agricultura afavorida pel pas del riu Senegal.  

    Aquest projecte pretén contribuir a millorar la resiliència de les comunitats agrosilvopastorils de la conca mitjana del riu Senegal, reforçant el dret a l'alimentació i nutrició a la Vall del Riu Senegal.

    Un dels aspectes importants d'aquest projecte és connectar joves i escolars amb la realitat de Senegal i de Mallorca. Per això a finals de maig realitzarem una videoconferència per connectar les dues comunitats educatives, la d’Inca i la de Podor.

    A través d'aquesta activitat, es pretén sensibilitzar les comunitats educatives, així com la ciutadania balear i senegalesa sobre la necessitat del consum de productes ecològics i locals provinents de l’agricultura ecològica.